Våra hundar

NORD UCH, FI UCH, DK UCH, SE UCH Lappizaros Malou "Muffy" SE16173/2012

 

e: Månskimrans Golden Gimli

u: Lappizaros Emira

 

HD: B (index 110)

ED: 0/0

Ögon: ua

prcd-PRA B

Pompes-Fri

 

Muffy är våran första Lapphund och stamtik och född på Lappizaros kennel i Kil. Hon är en självständig och orädd dam med den rastypiska on-off knappen.

Som yngre var hon ganska svårmotiverad men har ändrat sig en hel del sedan hon blev dryga året och är numera väldigt familjekär. Hon älskar alla människor, särskilt barn, andra tikar anser hon dock skall hållas på plats.

Vi sysslar med lite olika aktiviteter såsom agility och viltspår. Muffy tycker att allt är roligt men framförallt agility, Muffys matte är dock inte tillräckligt "petig" i träningen och påstår att hon har dåliga tävlingsnerver så några tävligsbanor har vi inte vågat oss ut på. Vi har dock varit framgångsrika i utställningsringarna men nu tar vi en paus även från det. Muffy är en helt fantastisk mor och älsar valpar. Muffy är mor till våran A och våran C-kull.

 

Muffys stamtavla, se mer på Svenska Lapphundklubbens sida.

Pufflingens Lilla Alchemilla 'Acki' SE11677/2015

 

e: Petäjämaan Viksu

u: Lappizaros Malou

 

HD A (index 119)

ögon ua 170204

prcd-PRA B

pompes fri

 

 

Stamtavlan finns HÄR.

 

Acki från Muffys första kull har jag avelsrätten på. En pigg tjej som gör en lycklig och får en att skratta mycket!

Acki är mor till vårand D-kull

 

 

 

 

 

Pufflingens Briza

e: Lecibsin Kasperi

u: Lapprikets Senja

 

HD B (index 93)

pompes a

 

Briza från våran B-kull skulle egentligen ut på foder, men jag kunde helt enkelt inte släppa henne så hon fick bli lillhusses egna hund. En alltid glad och mjuk tjej som älskar mat och är väldigt tillmötesgående. En fantastiskt söt och mysig hund, ångrar inte en dag att hon stannade.

Brizas stamtavla på slk

Pufflingens Cassiope SE14928/2017

e: Mustinkulman Etiäinen

u: Lappizaros Malou

 

pompes a

 

Inte var det lätt vilken av tikvalparna i C-kullen jag skulle sälja med bibehållen avelsrätt, så fina båda två men ändå så olika. Tillslut föll valet på lilla 'Guldis'. En väldigt framåt och orädd tjej som älskar alla. Hon bor på bondgård i Kode och umgås med kossor och katter hela dagarn, är ute och åker lastbil ibland och är allmänt behjälplig.

Det skall bli väldigt spännande att följa henne och se vad det blir av den här lilla guldtjejen.

 

Stamtavla

 

Lapinlumon Menninkäinen SE59488/2015

e: Lapinlumon Xensaatio

u: Terhakan Hutkalas).

 

HD C (index 88)

Ögon ua 2017

prcd-PRA-A

pompes A

 

"Levi" är våran goa kille som samägs med kennel Lilla Hamrums och kennel Braking the rules och bor hos Johanna med Braking the rules. Sommaren 2017 skall vi kolla höfter och ögon och då får vi se om han kan tillföra något i aveln på våran lilla kennel. En vacker och en fantastiskt trevlig hund är han i vilket fall.

Levis stamtavla på slk.

Pufflingens Deschampsia SE46086/2017

e: Eisenfest Aika Kamu

u: Pufflingens Lilla Alchemilla

 

Från D-kullen sålde jag med bibehållen avelsrätt, hon bor utanför Trollhättan. Det skall bli spännande att se vad det blir av den här lilla tjejen.