Om/Kontakt

För tillfäller bor det två hundar i familjen och fyra katter. Människorna består av mig Katharina, min man Håkan och våra barn Alma 19 år och kennelpojken John 17 år.


Vi har inte någon storskalig uppfödning utan har våra hundar som familjemedlemmar, här är djuren välkomna både i soffa och säng. Därför ser jag hellre att de hundar härifrån som jag har stort hopp om att de kan tillföra rasen något bor hos fodervärd så att de kan ha en hemmiljö när de kommer hit och eventuellt skall ha valpar.


Valpkullar planeras så att jag har tid att resa till den hanen som jag tror passar tiken, vare sig det är i norra Finland eller Sverige, och att vi har tid att vara hemma med valparna under valptiden. Ofta blir det vinterkullar då mitt yrke som trädgårdsmästare ger mig mer tid då.


Att hundar skall vara friska och ha en bra mentalitet ser jag som en självklarhet men jag vill även arbeta för en rastypisk och funktionell exteriör som skall fungera både i hundens vardagsliv och i utställningsringen.


Jag har genomgått skk´s uppfödarutbildning. Genitik, utfodring, juridik, parning & valpning, anatomi och valpens beteende.


Jag har även läst skk´s kurs Hundavel och genitik, kvalitativ nedärvning, kvantitativ nedärvning, släktskap och inavel, avel för olika egenskaper.


Jag har tillstånd från länsstyrelsen att bedriva hunduppfödning med 4 kullar per år.


Självklart drivs kenneln enligt skk's regler, valparna är vid leverans vaccinerade, chipmärkta och registrerade i SKK. Och älskade.


Av mina valpköpare önskar jag att hundarna hälsokontrolleras (HD, ED och ögon) när de är 1-2 år, och jag säljer inte valp till någon som planerar att kastrera sin hund.


Vi finns utanför Hedekas i norra Bohuslän.


Mail: info@pufflingens.se

Mobil: 070 6337382

Hemtelefon: 0524 60100

Adress: Bergane 11, 45595 Hedekas